Nacksmärta

Nacksmärta och nackspärr är mycket vanligt förekommande. Efter ländryggsmärta så är det den näst vanligaste orsaken till att man uppsöker en kiropraktor. De vanligaste besvären är spänningar och stelhet i nackens och axlarnas muskulatur.

I kombination med stress, så är ett stillasittande kontorsjobb eller annat jobb som innebär att nacken ofta felbelastas (t.ex. elektriker och målare) orsaken till problemet. Vi sitter ofta för länge och fel. Vi stressar för att hinna och drar då gärna upp axlarna mot öronen vilket medför spänningar i muskulaturen i området. Ibland är orsaken en gammal skada i nacken som t.ex. efter en bilolycka, en så kallad whiplashskada.

Vid undersökningen så letar vi kärnan till de uppkomna problemen. Förutom muskelspänningar, lokaliseras även funktionsstörningar i nackens leder vilka bör behandlas om läkning ska kunna äga rum.

Om problemet är orsakat av fel arbetsställning och/eller stress belyses ergonomi och stresshantering som en del av behandlingen. Även vid en whiplashskada är det viktigt att hålla nackens alla leder rörliga och muskler smida, varför kiropraktisk behandling kan vara lämplig.

Öppettider

Kontakt

Sociala medier

2019 © Luleå Kiropraktorklinik AB