Vanliga frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar på frågorna gällande kiropraktik. Du kan även läsa mer om kiropraktik på LKR hemsida.

Vad kan kiropraktorn behandla?

Besvär med ursprung från ryggen kan yttra sig som ryggvärk, nacksmärta, ischias, domningar och huvudvärk. En grundlig undersökning avgör om besvären ska behandlas av en kiropraktor.

Hur många behandlingar behöver jag?

Detta är ytterst individuellt. Generellt kan man säga att akut smärta går fort över, kroniska besvär tar längre tid. Efter det akuta stadiet så går behandling ut på att förebygga återfall, framför allt hos patienter med långvarig och återkommande problematik.

Vad är det som låter/knakar?

Ljudet vid behandlingen beror på en tryckutjämning i leden, och är tecken på att rörligheten i leden återställs.

Gör det ont att bli behandlad?

Nej, oftast är behandlingen smärtfri. Ibland kan kroppen förstås reagera på behandlingen, vilket yttrar sig som lokal ömhet eller trötthet.

Kan jag byta kiropraktor?

Självklart går det utmärkt! Eftersom vi har ett gemensamt journalsystem är det bara att boka tid till den kiropraktorn som har en lucka eller som man önskar gå till. Man behöver alltså inte boka en tid för en ny undersökning.

Är behandlingen säker?

Ja, behandling utförd av en akademiskt utbildad kiropraktor, är mycket säker.

Kan man bli behandlad om man är gravid?

Absolut! Gravida får ofta ryggproblem i samband med att tyngden av den växande magen ökar. Dessa problem misstolkas ibland som foglossning/bäckengördelsmärta, men kan diagnostiseras korrekt av en kiropraktor.

Lämpar sig kiropraktik för alla åldrar?

Ja. Symtom från ryggen yttrar sig olika genom livet. Behandlingen är individuellt anpassad efter varje patient.

Öppettider

Kontakt

Sociala medier

2019 © Luleå Kiropraktorklinik AB