MediYoga

MediYoga, en body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka.

MediYoga är en svensk yogaform som knyter ihop det gamla yogiska filosofierna med den västerländska vetenskapen.

MediYoga ses som en form av ”body-mind” träning, en helhetsträning. Vi stillar vårt sinne, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem. Vi ökar också vår rörlighet, flexibilitet och styrka.

Vi övar oss på att känna in vår kropp och kapacitet och utifrån det göra mjuka rörelser som sätter ingång kroppens självläkande system. Den medvetna andningen är basen i ett yogapass och rörelserna anpassas efter din egen förmåga just i stunden. Yogan går att utföra sittande på stol och/eller yogamatta. Rörelserna är långsamma och igenkännande, helt utan krav och strävan efter prestation. Vi övar oss att uppleva snarare än att prestera.

Den terapeutiska inriktningen och utformningen av MediYoga som system och metod gör, att den med fördel kan utövas av alla oavsett om man är frisk eller sjuk.

Klassen genomförs till största del sittandes. Varma och mjuka kläder samt strumpor är en fördel då passen är i lugn anda. Mjuka och lite tjockare yogamattor finns att låna.

MediYoga instruktör: Ulrica Eriksson på Pausbyrån

Lokal: Green Vibes, Kungsgatan 31

Öppettider

Kontakt

Sociala medier

2019 © Luleå Kiropraktorklinik AB