Logo till sidan Vit

LULEÅ KIROPRAKTORKLINIK
för ett liv i rörelse

Nya coronaviruset

Vi har öppet som vanligt men med anledning av nya coronaviruset har vi förstärkt vi städ- och hygienrutinerna på kliniken.

Bänkar och verktyg

Grundlig rengöring och desinfektion av bänkar och verktyg efter varje patientbesök.

Kontaktytor

Ökad frekvens av rengöring av kontaktytor, kortterminal, dörrhandtag och toaletter.

Handhygien

Handtvätt med tvål och varmt vatten samt desinfektion mellan varje patient.

I övrigt följer vi händelseutvecklingen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Region Norrbotten

Är du sjuk ber vi dig vänligen men bestämt att stanna hemma tills du har varit helt frisk i minst två dagar. 

Förebygg smittspridning genom att:

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.

Hosta eller nys i armvecket eller i en pappersnäsduk som du sedan slänger.

Undvik att röra ögon, näsa och mun.

Stanna hemma om du är sjuk.

Kliniken är centralt belägen i Luleå och erbjuder behandlingar för dig med besvär i rörelseapparaten. Vi erbjuder säkra och effektiva behandlingsmetoder med mål att återställa funktion, reducera smärta och öka livskvalitén.

Följ oss gärna på vår nya FB-sida och Instagram.

Våra behandlingsformer

En kiropraktor är specialiserad på att behandla besvär i rörelseapparaten – primärt ryggraden – och effekterna av dessa funktionsstörningar på rörelseapparaten.

Vårt mål på Luleå Kiropraktorklinik är att hjälpa dig som patient till en bättre hälsa. Vi erbjuder därför olika behandlingsformer under ett och samma tak, bland annat massage och medicinsk fotvård. Våra kiropraktorer samarbetar därtill med andra vårdgivare för att du som patient ska få bästa möjliga vård.

Kiropraktik

En kiropraktor är specialiserad på att behandla besvär i rörelseapparaten – primärt ryggraden – och effekterna av dessa funktionsstörningar på rörelseapparaten. Det är en behandlingsform som bland annat omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av besvär i rörelseapparaten.

händer

Massage

Massage släpper på spänningar i axlar, rygg och nacke och ökar blodgenomströmningen men kan även främja det allmänna välbefinnandet, lindrar spända och ömma muskler. En massageterapeutisk behandling är individuellt anpassad och innefattar en rad olika behandlingsmetoder och tekniker.

Medicinsk fotvård

Medicinsk fotvård är en mycket skön behandling för trötta och ömma fötter och är både förebyggande och behandlande. En medicinsk fotterapeut kan hjälpa till med bland annat nageltrång, fotsvamp, hälsprickor och liktornar. Dessutom ingår rådgivning som gör att du själv kan undvika framtida besvär.

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en behandlingsmetod som genom högfrekventa ljudvågor, direkt mot den skadade vävnaden, stimulerar läkningsprocessen. Stötvågsbehandling är vetenskapligt utvärderad och en välbeprövad metod för behandling av långvariga smärttillstånd i både muskler och senor.

Dry Needling

Dry needling är en välbeprövad och evidensbaserad metod där man använder sig av speciella akupunkturnålar (dry needling nålar) för att behandla så kallade triggerpunkter. Vid dry needling används endast sterila engångsnålar och ingår ofta som en del i kiropraktisk behandling för att uppnå bästa behandlingsresultat.

Medicinsk laserbehandling

Medicinsk laserterapi är en smärtfri metod som används i första hand för att reduceras smärta och inflammation, samt att främja kroppens egen naturliga läkningsförmåga. Behandlingen är normalt smärtfri även om laserljuset ibland kan ge ett lätt obehag som ofta beskrivs som en stickande känsla.

Kvalité - Säkerhet - Kompetens

Samarbetspartners